‘Stap voor stap dichten we de kloof’

Voorwoord Mark Landman – Voorzitter Digitaal Burgerschap Nederland

Geachte lezer,

Als voorzitter van Stichting Digitaal Burgerschap Nederland neem ik u graag mee in de ontwikkelingen en activiteiten van de stichting. We gaan namelijk een nieuwe fase in. De eerste versie van de Sociale Digitale Standaard (SDS) is in september overhandigd aan de staatssecretaris van Digitalisering, Alexandra van Huffelen. En we hebben niet stilgezeten. Het is onze ambitie om deze Standaard samen met de overheid tot leven te brengen. Om van deze Standaard een keurmerk te maken waarop iedereen bouwt. En te bouwen aan een praktische, meetbare manier van werken die de behoeften van de burger altijd net een stapje voor is. 

We gaan binnenkort een pilotfase in, waar we de SDS onderwerpen aan een stevige praktijktest. Samen met adviseur Gert Jan Verhoog van Schinkelshoek & Verhoog bereiden we de startnotitie voor de pilotfase voor. Hiervoor spreken we met allerlei betrokkenen, in samenwerking met Stichting CLICKNL, Topconsortium Kennis en Innovatie (TKI), ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK), Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). 

Naast de ontwikkelingen van de stichting nemen we jullie ook graag mee in relevante ontwikkelingen vanuit Den Haag en in de markt. Zo dichten we, stap voor stap, de kloof. 

Mark Landman

Voorzitter Stichting Digitaal Burgerschap Nederland

Vorig nieuwsberichtVolgend nieuwsbericht